Barça

 


                                                                                                                                         Johnni Balslev ©


Glem Ramblaen. Her er de dyre fortovsrestauranter pakket ind i en tæt strøm af blege stikkelsbærben og kvinder med blå øjenlåg. Næh, de mest spændende kvarterer i Barcelona ligger ikke på, men langs Ramblaen.


Markedet Boqueria er et herligt sammensurium af boder med kød, fisk, blomster, krydderier og meget andet godt. Her drømte jeg om at købe ind til en picnic og drøne op i parken Montjuic med en pragtfuld udsigt over byen. Det blev ved drømmen, tiden gik i hyggeligt selskab med de lokale på en af de små snackbarer midt inde i det duftende mylder.  


Ikke langt derfra lokker Plaça Reial. De velklædte overklassefolk står i kø for at få plads på den nyeste in-restaurant, mens den forsumpede bums på bænken ved siden af virrer med hovedet og mumler noget uforståeligt. Den imponerende plads med vejende palmer omkranset af buegange bliver aldrig kedelig.


Der er kun 50 meter fra Plaça Reial til Caracoles, Barcelonas mest berømte restaurant. Her klemte vi os forbi køkkenet med sveddryppende kokke for at komme ind i det allerhelligste. At dømme efter fotografierne på væggene har verdenskendte skuespillere, og mindre kendte amerikanske præsidenter, indtaget deres mad i disse meget atmosfærefyldte omgivelser.


Har I mod på det, kan de små værtshuse med hjemmelavet fastfood lige ved siden af også anbefales. Stemningen er rå, men venlig. Priserne lave.


Hele området langs Ramblaen hedder Barri Gotic. Det er Barcelonas ældste bydel med snævre gader, charmerende pladser, flere frække barer og spændende forretninger. Gaderne omkring kirkepladsen Plaça del Pi er spækket med specialforretninger.


Skæve streger

Gaudi, Miró og Picasso er Barcelonas stolte sønner.


Historien om Gaudi er en rigtig jantelovs-historie. Gaudi var det miskendte geni. Arkitekten, der ikke kunne tegne en lige streg.


I dag er hans bygninger nogle af de mest besøgte attraktioner i Barcelona. På Paseig de Gracia ligger 3 af hans kendeste beboelseshuse. Hold gerne spisepause i nr 44. Restauranten Tapa -Tapa har flere end 70 forskellige slags tapas. Mums, men ikke billigt!


Gaudis ufuldendte kirke La Familia Sagrada er et must. Gaudi byggede på kirken i 43 år, inden en sporvogn fik ram på ham i 1926. Japanerne, der jo ikke har megen forstand på den slags langtidsprojekter, har efter sigende tilbudt at færdiggøre kirken i en fart. Men nej, katalanerne bygger videre på den i et adstadigt tempo. Man spiller vel ikke hasard med en dyrebar turistattraktion.


Beachparty

Barcelona overrasker med velplejede strande kun få minutters gang fra byens hektiske centrum. Jeg kan anbefale en afslappet spadseretur (og en dukkert) langs strandene fra bydelen Barcelonetta ud til Den olympiske By fra 1992. Barcaerne mødes i sandet til beach-volley, fodbold, kortspil og ren afslapning. Her er flere billige restauranter få meter fra havet.


I den olympiske havn er der mange finere restauranter - især fiskerestauranter - og natklubber. Planet Hollywood og diskoteker som Baywatch med smækre sild i bikini er et par af in-stederne.


Efter de rullende øjne på Hans og Mette fra København at dømme, er Barcelona et mekka for unge, der søger fest og farver. De lokale ved hvad der er hot - or not.

Tilbage til menuen og rejsemål!Ferierejsen.html