Helsingør

 
 

Det tager kun ca 45 minutter at tage toget langs Øresundskysten til Helsingør. Byen har en nærmest permanent feriestemning. Her er et bredt udvalg af shoppingmuligheder, iblandet et passende antal cafeer, spisesteder og gamle hyggelige værtshuse med en bramfri lokal atmosfære. I de snævre stræder og brostensbelagte gader med skæve charmerende bygninger bliver historien levende. Helt fra dengang byen levede højt på øresundstolden og det religiøse liv udfoldede sig omkring de imposante kirker og klostre. For ikke at tale om Hamlets slot ved indsejlingen til Øresund.


Kronborg spiller op til Helsingborg på den anden side af sundet, mens færgerne stadig pisker farvandet tyndt mellem de to genboer. I gader og stræder er det derfor ikke særlig usædvanligt at støde ind i svenskere på strejftur i Helsingørs charmerende miljø.


Det kendte skibsvært er nu afløst af det nye Kulturværft. Det er på vej til at blive en af byens nye attraktioner med udsigt til havneliv og Kronborg Slot. Handels- og Søfartsmuseet lige ved er endnu en af byens mange attraktioner. Det samme er Teknisk Museum lige uden for byen.


Billedserien er endnu ganske kort, men vil blive udvidet hen ad vejen. Helsingør er et helt oplagt mål for en heldagsudflugt.


© Johnni Balslev

Tilbage til menuen og 100 rejsemål!Ferierejsen.html