La Palma i nyeste billeder

 
 


I må lige tilgive mig et øjeblik. I får nemlig endnu en serie fotos fra “Den Smukke Ø” - La Isla Bonita. Denne gang var der lukket oppe i observatorierne. Der var simpelthen et tykt skydække. Et enkelt tip er at ringe op til eksempelvis det nordiske teleskop og høre, hvordan vejret er. Så kan man spare den lange tur derop og tage op en anden dag. Til gengæld fik vi set noget andet. Hovedbyen Santa Cruz havde endelig fået sin store bystrand færdig. Endnu uden de store faciliteter.


Vi starter serien i Santa Cruz de La Palma. De tre første fotos er dog fra det lille turiststed Cancajos uden for byen med et pænt udvalg af restauranter og hoteller. Vi boede på det glimrende Hotel Hacienda San Jorge i grønne omgivelser.


Vi får et kig ind i det lille søfartsmuseum, der er en betonkopi af Columbus’ skib Santa Maria. I får også et glimt af den nyanlagte bystrand i Santa Cruz. Turen går over øen til den største by på La Palma. Los Llanos har et charmerende centrum med et klart præg af Sydamerika. Gennem tiderne har mange fra La Palma og de øvrige kanariske øer søgt lykken i Sydamerika. Ofte er de vendt tilbage igen i bedre tider.


Puerto Tazacorte ligger i en dyb slugt nogle få kilometer fra Los  Llanos. Her er der en fin strand og mange hyggelige restauranter på strandpromenaden.


Vores venlige svenske guide Anton viser os et skægt lille klondike midt i bananplantagerne syd for Teneguia Princess Hotel. Punta Larga er en lille flække med en herlig atmosfære. I et hus kan man lige skimte den indbyggede campingvogn og andre steder har husene præg at være primitive sommerhuse. Men Punta Larga har en glimrende lille café - en lille oase mellem bananplantagerne.


Klik evt på de enkelte billeder for at få dem større.


© Johnni Balslev