Madeira i billeder 2

 
 


I får lige en billedserie fra nogle dages ophold i Funchal, Madeiras hovedby. Jeg havde den fornøjelse at bo et par dage på Madeiras mest kendte luksushotel. Belmond Reid’s Palace oser af gammel engelsk kolonistil, når den er bedst. Her mødes man stadig på terrassen til en 5 o’clock tea med det hele. Der er iøvrigt nem offentlig adgang til terrassen fra vejen uden for.


Billedserien starter på det traditionrige hotel. Det er betydeligt større, end man forventer udefra. Vi kigger indenfor i den suite Sir Winston Churchill beboede på et længere ophold i 1950.


Senere flytter vi op til Quinta das Vistas med en fremragende udsigt over Funchal.


Funchal har de seneste år ændret karakter. Der er flere begivenheder, og  nye restauranter rykker ud på de mange nye gågader. Samtidig er det stadig muligt at købe både øl og vin til langt under 1 Euro på de lokale barer. De er ikke kun barer, her får du lidt til ganen med din drink og kan købe dagens ret for under 50 kr med det hele.


Kvaliteten på hotellerne er godt over gennemsnittet på mange andre destinationer, og det er stadig et must at nyde Madeiras frodige natur på en levadavandring langs øens omkring 2000 km vandingskanaler.


Det er også muligt at få et lille gys på den nye glasplatform ved Cabo Girao med et lodret kig 580 meter ned til Atlanterhavsbrændingen.


Madeira har fået en renæssance hos de danske rejsebureauer. I vinteren 2014/15 er alle de største charterbureauer repræsenteret. Med Bravo Tours som det seneste tilbud. De er nu apollorejser.dk, bravotours.dk, spies.dk, startours.dk, aarhuscharter.dk.


© Johnni Balslev

 
Tilbage til menuen og 100 rejsemål!Ferierejsen.html