Marstal i billeder

 
 


Det er ikke uden grund, at Marstal på Ærø har et særdeles populært søfartsmuseum. Ærø har det største antal søfolk i Danmark i forhold til indbyggertallet. Og koncentrationen af søfolk ligger klart i Marstal, der er øens største by med lidt over 2.000 indbyggere. Marstal er ikke helt så idyllisk som Ærøskøbing med det halve indbyggertal. Her er idylliske områder, men der er også et mere råt, maskulint miljø.


Marstal Søfartsmuseum er så absolut et must i Marstal. Det er både spændende og lærerigt. I får lige et par indtryk fra museet. Men kig endelig selv indenom. Der er gratis busser fra Ærøskøbing, hvor færgen fra Svendborg lander. Svendborg har iøvrigt det største samlede antal søfolk i Kongeriget.


Billedserien fortsætter rundt i den sommerlivlige by. Desværre kører værftet på pumperne, og den store flydedok ligger nu i Svendborg. Der arbejdes på at indsætte en færge fra Rudkøbing på Langeland til Marstal. ÆrøXpressen er under bygning i Riga og skulle kunne indsættes i efteråret 2019. Færgen færdigmonteres dog i Hvide Sande.


© Johnni Balslev