Pisa i billeder

 
 

Der er ikke noget som førstehåndsindtrykket af et nyt sted. Her imponere Pisa absolut ikke. Busgæster bliver hældt af på en øde plads, hvor vi så i bagende hede skal vente på en shuttlebus, der bringer os nærmere byen. Den åbne plads er domineret af en stor flok afrikanske sælgere. De omringer straks gruppen af nye gæster og prøver at sælge deres billige, ubrugelige varer. Et afslag bliver ikke accepteret. Der opstår let en ubehagelig situation. Der er intet opsyn fra de italienske myndigheder.


Til gengæld er der pakket med militær oppe ved indgangen gennem bymuren til selve Pisa.


Men selvfølgelig kan det ikke overskygge byens attraktion: Det skæve tårn. Det står skævt og flot som det skal. Hundredevis af fotograferende turister prøver at afholde tårnet fra at falde. En enkelt skubber den anden vej: Ups!


Et meget kort kig på byen virker som om man har samlet alle kræfter omkring byens hovedattraktion og givet lidt op på resten. Der er ikke særligt spændende nede ved floden, og er man væk fra de mange restauranter ved tårnet, er der ikke meget liv. Men det kan jo godt være gemt væk til de lokale.


Vi fik dog smagt et par gode pizzaer i Pisa.


© Johnni Balslev