Porto - livlig kulturarv

 
 


“I Porto tjener de pengene - i Lissabon bruger de dem”. Den vending bruges heldigvis ikke så meget mere, og den har nok heller ikke så meget på sig.


Porto er gået fra at være en handelssby til at være betydeligt mere livlig. Livet ved floden Douro tyder på en stigende velstand og et mere ungdommeligt liv, specielt i weekenderne. Ellers er der fine muligheder for at tage en sejltur på Douro. Der er den korte under 5 af Portos 6 broer. Den tager en times tid. Eller hvad med et krydstogt op til de smukke stejle vinmarker længere oppe ad floden? De leverer druerne til den lækre portvin. I de seneste år produceres der også fremragende rødvine i området.


Billedserien starter ved Portos katedral Sé de Porto, går videre til den flotte San Bento-station med imponerende historiske kakelmalerier for at krydse ind gennem byen til den gamle børs. Herfra er der ikke langt til bydelen Ribeira med snævre gyder og herlige farverige facader ned mod floden. Vi passerer senere Capela das Almas med sine store religiøse kakelmalerier. Herfra er der ikke langt til det store marked Bolhão. Det åbner snart  efter en større renovering.


Der kommer en artikel om Porto og de flotte kakelmalerier, azulejos, der ses overalt i Portugal.


Johnni Balslev ©