Stamhotellet Altamar i Puerto Rico

 


© Johnni Balslev


Det vil overraske en del, men det gamle charterkoncept lever i bedste velgående. En tryg rejse ned til et stamsted, hvor de kender dit navn.


Vi er på Spies-hotellet Altamar, der netop nu afholder en tredive års jubilæumsfest for deres stamkunder på hotellet. Et par holder guldbryllup omgivet af venner og familie. Et andet har lige haft diamantbryllup. Men der er også en del børnefamilier.


Rejsevenner

Receptionschefen José Almedia på lejlighedshotellet Altamar står i spidsen for sit venlige personale. José har været ansat siden starten for tredive år siden. Langt de fleste i receptionen har været der i over tyve år. De taler alle et glimrende dansk. Om sommeren er her flest englændere, om vinteren er det helt klart danskerne, der er i overtal.


Mange stamgæster kontakter receptionen før de ankommer for at sikre sig et bestemt værelse. Gamle rejsevenner og familier på tværs af generationer mødes år efter år.


Jeg får kontakt med en storsmilende Arne Jensen fra Nymindegab i Vestjylland. Han er kommet på Altamar med sin kone Conni, sine børn og senere børnebørn i 28 år.


Vinterglæde

- Det er blevet til 35 besøg i alt , første gang var i 1988, oplyser Arne Jensen. Den gang var der kun et enkelt sted at spise. Ellers skulle vi ned til Puerto Rico i bunden af den næste dal.


- Den gang var der ikke nogen effektiv rengøring, slet ikke som i dag, supplerer Conni.


- Der var også flere børn og mange flere guider, fortsætter Arne. Det var meget festligt. Men vi var selvfølgelig også en del yngre den gang.


Arne Jensen er 68 og Conni et par år yngre.  Arne driver Min Købmand i Nymindegab. Et sted hvor der er mest liv om sommeren. Det giver tid til at rejse væk i de triste vintermåneder.


Familiebesøg

- Vi er kommet her så tit, at vi har en taske med sko og alt så noget stående på hotellets loft. Denne gang er vi her en uge, men allerede i februar kommer vi herned igen i tre uger. Den ene uge kommer børnebørnene ned til os. De er to dejlige piger på 21 og 18 år, siger Conni.


- Vi ringer ned til José en uges tid, før vi tager afsted, så er vi sikre på, hvad vi kommer ned til. Jeg ved godt, at der findes nogle specielle Simon Spies suiter på hotellet. Men der vil vi ikke bo. Bordene er alt for lave, siger en smilende Conni.


Spies stiller talstærkt op med den administrerende direktør Jan Vendelbo i spidsen. Han har netop givet Spies Rejser et overskud på 60 mio kroner.


Festlighederne er imidlertid lagt i hænderne på selskabets produktchef Carlos Cebrian. Med en bred svensk accent styrer han begivenderne. Der er fælles gruppebillede i Spies-T-shirt, superbingo med flotte jubilæumspræmier, cocktailparty, gallamiddig, en livlig varieté og et afsluttende festfyrværkeri. For at få så mange stamgæster med, er der sendt besked ud om jubilæumsfesten for over et år siden.


De glade ansigter understreger, at Altamar har forstået at indfri deres gæsters forventninger. Og måske lidt til. Altamar er simpelthen stamhotellet over dem alle på Kanarieøerne.