Farverige Sydafrika

 
 


Sydafrika er først og fremmest en sanselig oplevelse: Duftene, farverne, en palet af mennesker i alle farver fra det gennemsigtige engelsk-hvide over asiater, smukke mulatter, indere, malajer, indonesere til et utal af stammefolk i mørke til sorte nuancer, farverige blomster, vilde dyr i naturlige omgivelser, langstrakte vidder, ekstravagant luxus, usle townships, levende byer og de store have med hvide strande og stormombruste kyster.


På meget kort tid nåede vi at se det imponerende Sun City med fire flotte hoteller med det store luksus-hotel “The Palace of the Lost City” i spidsen. Dertil kom 2 store casinoer, 2 verdensklasse-golfbaner, 22 parker med vandfald og fugleliv, en nationalpark med “the big five” på 550 kvkm, en stor sandstrand med kunstige bølger, en kulturel landsby og fine muligheder for at  alle aldersklasser kan være beskæftiget næsten døgnet rundt.


Serien starter med den blomstrende Jacaranda i hovedstaden Pretoria på vejen til Sun City ca 200 km fra Johannesburg.


Derefter følger fotos fra hotellet “The Palace of the Lost City” med besøg i den kulturelle landsby. Besøg på en række CSI-projekter (Corporate Social Investment): et skolebesøg med glade unger, et husprojekt hvor en enlig mor med sine 5 og sin afdøde søsters 5 børn får et nyt hus på 50 kvm med 3 rum uden vand og sanitet, besøg på en klinik i en landsby uden læge, men nu med hjælp fra en sygeplejerske og så besøger vi et Hospice for Aids-ramte (over 20% af Sydafrikas befolkning er HIV-positive). Derefter rundt i nationalparken Pilanesberg på fotosafari.


Turen fortsætter til den idylliske vinby Franschhoek ca 100 km fra Cape Town i en meget smuk dal. Turen slutter i den særdeles levende by Cape Town. Her skulle planlæggerne af Københavns havn have været på studietur. Det er en meget charmerende og levende havnefront Cape Town med rette kan være stolt af. Og så må jeg da lige tilføje, at jeg var mere tryg i Cape Town end i min egen bydel Vesterbro ved Hovedbanegården.


Obs! Det er en lang billedserie på ca 160 fotos. Du kan klikke ind og forstørre hvert enkelt foto og evt. flytte frem og tilbage derfra, hvis ikke du orker hele lysbilledserien.


Se artiklen om Sydafrika ...


Tilbage til menuen og 100 rejsemål!Ferierejsen.html

© Johnni Balslev