Viareggio i billeder

 
 

Efter nogle varme dage med besøg i to toscanske byer om dagen, valgte vi at tage et smut ud til afkøling ved den toscanske kyst.


Viareggio var en meget positiv oplevelse. Det tog en times tid i et behageligt tog at komme ud til kysten fra vores base i Montecatini. Vi gik så mod vandet ad Leonarda da Vinci-gaden med først appelsintræer med modne appelsiner, senere blev de afløst af hvide og røde nerier mod fine små palæer med smedejernsbalkoner.


Nede ved den brede og kilometerlange strand var der først en stribe af dyre modeforretninger iblandet nogle stilfulde restauranter. Længere ned mod selve stranden kom en lang række små familiedrevne restauranter. Langs dem stod familierne også for udlejning af farverige små badekabiner til omklædning og opbevaring af tøj.


I havnen var der en afslappet atmosfære med småbåde og store lystsejlere blandet mellem hinanden.


På vej tilbage mod stationen strejfede vi op forbi rækken af mondæne hoteller og op gennem byens meget store marked. Vi stoppede ved det mest fristende konditori, vi nogensinde har set. Patalani har bare de lækreste kager. De kan friste selv en ellers afholdende rejsejournalist. Billederne skal ses med en serviet inden for rækkevidde.


© Johnni Balslev