Santa Cruz er hovedbyen for øerne Tenerife, La Gomera, La Palma og El Hierro. Byen og dens ca. 350.000 indbyggere ligger i skarp konkurrence med Las Palmas, der er provinshovedstad for de øvrige kanariske øer.


De to byer har altid konkurreret om hvem der har det bedste fodboldhold, mest kultur at byde på, det største karneval, de bedste shoppingmuligheder, strande, poolområder osv.


Det kommer den rejsende til gode. Begge byer har meget at byde på og er et glimrende alternativ til store europæiske byer som Rom, Paris og London. Specielt om vinteren, hvor man på kanarieøerne kan tage sig et city-break i et klima, der ligger tæt på en dansk sommerdag. Og flyvetiden er kun 5 timer i forhold til fjernøstens 12.


Fotoserien på ca 60 fotos starter og slutter i Santa Cruz. For mig virker Santa Cruz lidt mere stilfuld end Las Palmas. Deres kulturhus og opera har et anstrøg af Sydney over sig, og karnevallet er mere hetero med skønne kvinder i meget fantasifulde kostumer. Til gengæld har Las Palmas et noget livligere miljø med et større udvalg af forretninger.


Der er fotos fra La Laguna og stranden Las Teresitas 7 km fra Santa Cruz .


Klik på billederne for forstørrelse. Se også artiklen om Santa Cruz...


Fly: www.iberia.dk (via Madrid) www.sas.dk (via Madrid)


Tilbage til menuen og 100 rejsemål!Ferierejsen.html

                                                                                                                     © Johnni Balslev

 

Santa Cruz, Tenerife